Advies

Bij onderhoud en renovatie komt veel kijken, een deskundig advies is daarom van groot belang voor een langdurig en goed resultaat van uw schilderwerk. Claassen schilderwerken verzorgt het advies van A tot Z.

Verftechnisch advies

Een deskundig, verftechnisch advies vormt de basis voor alle projecten van Claassen Schilderwerken. Er wordt altijd rekening gehouden met de uitgangssituatie van het project en de specifieke doelstellingen van de opdrachtgever. In dit verftechnisch advies vermelden we de huidige conditie van het schilderwerk van uw pand of woning, de te gebruiken materialen en de uitvoermethode van de werkzaamheden.

Kleuradvies

Hieronder een voorbeeld van een digitaal kleurvoorstel voor een woonhuis.

Bij onderhoud en renovatie komt veel kijken, deskundig advies is daarom van groot belang voor een goed resultaat
Huidige kleuren woonhuis
Kleuradvies woonhuis nieuw
Kleuradvies woonhuis d.m.v. kleurprogramma Famos

Kleurenleer

Het kleurenwiel van Johannes Itten geldt als basis voor de moderne kleurenleer. De  Zwitserse abstracte kunstschilder Johannes Itten, legde in de jaren dertig van de vorige eeuw de basisregels voor deze kleurenleer vast. Het kleurenwiel bestaat uit twaalf pure kleuren. In het midden van de cirkel staan de drie primaire kleuren blauw, geel en rood. In de tweede ring staan de secundaire kleuren. Deze ontstaan wanneer je twee primaire kleuren met elkaar mengt. De derde en laatste ring, bestaat uit zowel primaire, secundaire als tertiaire kleuren. Tertiaire kleuren ontstaan wanneer een primaire kleur gemengd wordt met een secundaire kleur. Het kleurenwiel bestaat voor de ene helft uit koele kleuren en voor de andere helft uit warme kleuren. Koele kleuren zijn gebaseerd op blauw en paars, warme kleuren op rood, geel en oranje. Iedere kleur uit het kleurenwiel heeft zijn eigen identiteit en eigenschappen. Hieronder volgt een weergave van eigenschappen van de belangrijkste basiskleuren en van wit, grijs en zwart.

Geel

Geel bevat van alle kleuren het meeste licht waardoor het de lichtinval versterkt. Geel is een krachtige, stralende kleur en staat voor activiteit en positief denken. Geel brengt de zon in huis en zorgt voor een uitnodigend karakter, zelfs in de meest donkere, kille ruimtes. Geel is een kleur die gemakkelijk te combineren is. Praktisch iedere kleur gaat ermee samen.

Oranje

Oranje is verwant aan geel en behoort tot de warme kleuren. Net als geel heeft oranje lichtversterkende eigenschappen. Oranje maakt alert en opgewekt. Net als rood is oranje een kleur waar men beter zuinig mee omspringt.

Rood

Rood heeft de laagste frequentie van alle kleuren, en wordt daardoor het eerst waargenomen. Door deze eigenschap fungeert deze kleur wereldwijd als signaalkleur. Rood is een krachtige kleur en helpt om een kamer een warme en intieme sfeer te geven. Rood zorgt voor een verhoogde hartslag en bloeddruk, dus zuinigheid is geboden. Een wand in een ruimte is doorgaans meer dan voldoende voor het gewenste effect.

Roze

Roze is afgezwakt rood en haalt daarmee de scherpe kantjes van het rood af. Roze wordt gezien als de kleur van liefde en schoonheid. Het wordt veelal gezien als vrouwelijke kleur, echter kan roze heel fraai zijn in bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer of als accent in eigenlijk iedere kamer.

Violet

Violet is een tertiaire kleur met creatieve, mysterieuze en intellectuele eigenschappen. Hierdoor is het een erg bruikbare kleur voor studeer- of meditatieruimte. Het is een kleur die goed te combineren valt met aardse kleuren als bruin en groen.

Blauw

Blauw is een primaire kleur aan de koele kant van het spectrum, echter kan het ook warme tinten omvatten. Deze neigen richting violet. Blauw heeft een rustgevende uitwerking en bevorderd de concentratie. Blauw is daardoor een bijzonder geschikte kleur voor de slaapkamer, studeerkamer en badkamer.

Groen

Groen is een ontspannende en verzachtende kleur.  Het is de kleur van het leven, de natuur en de toekomst. Doordat groen de concentratie stimuleert, is het de ideale kleur voor in een werkkamer. Echter een ruimte met uitsluitend groen oogt snel saai. Een combinatie met andere kleuren of opvallende materialen zoals natuursteen of rvs maakt groen compleet.

Wit

Wit is een frisse kleur die staat voor puurheid en eenvoud. Wanneer wit in het interieur gebruikt wordt, schept het ruimte. Het is daarom niet voor niets een van de meest toegepaste kleuren voor wanden en plafonds. Wit is bovendien met alle kleuren te combineren.

Grijs

Grijs straalt elegantie en stabiliteit uit. Het is een serieuze kleur en straalt een bepaalde rust uit. Grijs leent zich heel goed als basiskleur en versterkt andere kleuren. Een grijze accentwand zorgt voor een stoere uitstraling.

Zwart

Zwart is een lichtabsorberende kleur. Het heeft een elegante, statige maar ook dramatische uitstraling en is een perfecte accentkleur. Wanneer er enkel zwart wordt gebruikt, creëert men een sombere sfeer. Zwart werkt ruimte verkleinend in het interieur.