Buitenschilderwerk

Door wisselende weersinvloeden als regen en temperatuursverschillen, heeft schilderwerk aan de buitenkant van een gebouw veel te verduren. De juiste voorbehandeling en afwerking met goede producten is van groot belang. Een passende kleur verhoogt bovendien de uitstraling van uw pand.
De meeste schade aan houten delen ontstaat door verwaarlozing van het schilderwerk. Wacht dus niet tot verf begint te verouderen of af te bladderen, maar probeer dit voor te zijn. Door periodiek onderhoud uit te laten uitvoeren, kunt u de kosten van schilderwerk in de hand houden.

We besteden bij buitenschilderwerk altijd extra aandacht aan liggende delen zoals dorpels, kopse kanten, boven- en onderzijden van deuren en ramen, etc. Deze delen hebben het extra zwaar te verduren, en de verflaag op deze delen zal als eerst slijtage plekken vertonen.
Buitenschilderwerk kan absoluut niet onder vochtige weersomstandigheden worden uitgevoerd, en te felle zon is ook uit den boze.
Bij de voorbereidende inspectie kijken we altijd of profileringen van bijvoorbeeld gootlijsten en onderdorpels voldoende afwateren. Eventueel kunnen er kleine correcties gemaakt worden.