Wandbekleding

Claassen Schilderwerken biedt een scala aan mogelijkheden in wandbekleding. Het is een simpele manier om uw interieur een grote verandering te laten ondergaan. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte materialen.

Papierbehang

Papierbehang is er in drie soorten. Papier behang met een laag, twee lagen of twee lagen met daartussen houtsnippers.
Hoe meer lagen het behang heeft, des te gemakkelijker het is te verwerken en hoe langer de levensduur is. Tevens blijven oneffenheden bij dunner papier beter zichtbaar, waar ze bij dikker papier gecamoufleerd worden.

Vinylbehang

Dit is behang met een papieren onderlaag en een kunststof toplaag. Het oppervlak is krasbestendig en afwasbaar, waardoor het op allerlei plaatsen zoals keukens en douches kan worden gebruikt.

Schuimvinyl (foam)

Ook dit behang heeft een papieren onderlaag met een kunststof toplaag, echter is dit behang minder krasbestendig in vergelijking met gewoon vinylbehang.

Vescom behang (suwide)

Dit is behang met een kunststof toplaag op een ondergrond van textiel. Dit maakt vescom behang erg duurzaam en vrijwel overal tegen bestand.

Glasweefsel (skin)

Glasweefsel wordt veelal toegepast in scholen, kantoren en openbare gebouwen. Dit vanwege zijn haast onverwoestbare karakter. Door de stevige structuur is glasweefsel geschikt voor muren van slechtere kwaliteit. Voor het mooiste resultaat moet glasweefsel worden afgewerkt met muurverf.

Vliesbehang

Vliesbehang bestaat uit een non- woven vlieslaag of een combinatie van vlies met vinyl. Vliesbehang krimpt niet en zet niet uit wanneer het met natte lijm in contact komt. Dit maakt het uitermate geschikt om oneffenheden als barsten in muren te camoufleren. Het is tevens scheurvrij, schokbestendig, afwasbaar en moeilijk ontvlambaar.